Arkadaşlar ben bu sene üniversite sınavına girdim mangaka olmak istiyorum ve bunun üzerine gidicem fakat Türkiye de anime bölümü olmadığı için ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Sizce hangi bölüme yönelmeliyim? Ya da ne yapmalıyım? Fikirlerinizi paulaşırsanız sevinirim Bu arada sayısal bölümünden tercih yapabiliyorum bi tek başka bi bölüme girip kendim özel olarak çalışarak bu işi yapabilir miyim sizce? Ama ciddi bi çalışmadan bahsediyorum. Yorumlarını ve fikirlerinizi bekliyorum
Eğer ilk adımı Türkiye üzerinden atacaksan, yanlış hatırlamıyorsam Eskişehir'de yeni bir animasyon bölümü vardı. (Yanlış yer ismi verdiysem düzeltiverin lütfen, bende net hatırlayamadım)
En mantıklı yer orası gibi ama sınava çoktan girmişsin, ayrıca hevesini kırmak istemem ama gerçekçi olmak gerekirse Türkiye'de gerçekten zor iş...umarım şansın yaver gider
Give a man a fire and he'll be warm for a day! Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life!!!
Türkiye de zor olduğunu biliyorum zaten Türkiye de çıkarmak niyetinde değilim sadece daha fazla beklemeden kendimi geliştirip porofesyonelleşmek istiyorum bunun için Türkiye de imkanlarım nelerdir diye sordum? Ama çok imkan yok sanırsam kendim özel çalışıp yapacağım mecbur gibi duruyo.
@Raizen Hayır bakumanın sadece mangasının ilk bölümlerini okumuştum ama ondan önce istiyodum Hatta Bakuman biraz şevkimi kırmıştı:D "Mangaka olmaya çalışmak bir kumardır ve bu kumarı oynayanların %99 u başarısız olur" gibi bi replik vardı Ama ben o %1 lik kısımdanım Çizim yapıyorum senaryo yazıyorum ama profesyönel olarak yapmak için bi kursa filan gitmem lazım en azından çizim için Bakalım hayırlısı...
Çizimlerini fanart çalışmaları kısmında falan görecekmiyiz, çalışma şeklinin açıklamasıyla birlikte falan? Orada birbirleriyle çalışmalarını paylaşan bir çok arkadaşımız var
Give a man a fire and he'll be warm for a day! Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life!!!
Bir hafta önce ameliyat geçirdim o yüzden şuan çizim yapmıyorum çok ama tekrar başlayınca koyarım oraya Hatta belki yardımcı olabilecek arkadaşlar bulurum bu konuda
Sanırım Mangaka olmak için sınav falan gerekmiyor.İlk önce japonca öğren.Senaryolarını yazabilecek kadar.Sonra bir one shot yapıp (japonca) japonyaya gidip shueshia'ya gönder belki kabul görür ^^
Bakuman dan sonra Mangaka olasım geldi ama türkiyede uygun şartlar yok onun için önce bir para kazanacığım bi meslek seçicem sonrada türkiyede manga anime falan çıkarmak adına bir şirket kurmak istiyorum ben olamasamda türk milleti mangaka olucakkkkk!!!!
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Kimler çevrimiçi
Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır) Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir