• Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
  • Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu
  • Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir
Bannerı Kapat

Code Geass

Code Geass

Mesajgönderen bdkocan » 13 Kas 2011, 22:17

Resim

Bu forumu sevdiğim için yapabildiğim şekilde konu açmak istiyorum gerekli veya kendi isteklerim doğrultusunda..Yapabildiğim şeylerden başlayıp yeni şeylere geçecez inşallah şimdilik en kolaydan başlıyorum Anime tanıtımları..İzlediğim bilinen bilinmeyen çoğu animeyi(bütün demeye korktum)yazmak istiyorum o yüzden "post kasmak" gibi bi derdim olmadığını size söyleyeyim..Bütün konularıma bunu ortak olarak ekleyeceğim..

Ve geldik yine sevilen bir seriye Code Geass
Diğer Adları: Code Geass - Hangyaku no Lelouch,
Kategori: TV Serisi
Tür: Mecha, Macera, Drama, Aksiyon
Bölüm Sayısı: 25
Yayım Tarihi: 5/10/2006 ile 12/4/2007 arası
Firma/Stüdyo: Sunrise, MBS
Türkiye'de: Yayımlanmadı
(Genelde bu bölümü kendi yazımla anlatırdım yine yazacam ama bunuda bi ilk olsun diye verdim)

Bu Code geass'ın mecha özelliği taşıdığı için izlemek istemeyen yada ön yargısı olan varsa mecha sevmeyen bir animeci olarak kötü olmadğını söyleyebilirim..Şimdi benim aklıma gelen en büyük sorunu atlattığımıza göre ilk önce kendi cümlelerim ve aklımdan yazdığım tanıtım tadındaki yazıyı yazıyorum *149

10 Ağustos 2010'da(ki tarihten emin değilim) Britanya imparatorluğu Japonya'ya savaş açmış ve sevgili japonlarımızın yenilmesinin tek nedeni Knightmare Frame'ler..Dersen ki "bu nedir usta?" İşte serimizin Mecha kısmı burası bu yeni geliştirilen bir tür silah ve içinde insanlar olan(kullanan)robotlar..(Klasik mecha)Japonya'ya Alan 11 adı verilir ve sevgili Japonlarımıza 11'ler denir..Doğal olarak isyancılarda vardır ve bizim ana karakterimiz Lelouch'un oyuna giriş yeri tam burası..İçinde askeri bir sır barındıran kamyonu çalan teröristler yoldan çıkarlar. Lelouch, kontrol etmek için kamyonun yanına gider. Duyduğu ses yüzünden içine bakmak ister ama içeride mahsur kalır. Kamyon hareketlenir ve üstelik peşlerinde Britanya özel kuvvetleri(Knightmare) vardır. Teröristlerden Karen, Knightmare olarak adlandırılan dev robot ile karşı saldırıya geçer. Kaçmayı başaramayan Lelouch kamyonun içerisinde yakalanır. Onu yakalayan çocukluk arkadaşı Suzaku’dur.(ismini hatırlamamın tek sebebi hala garip geliyor olması) Bu sırada kapalı olan bölme açılır ve içinden esrarengiz bir kız çıkar. Bu sırada olay yerine gelen Britanya askerleri Lelouch ve kızı yakalar. Leouch'un vurulmasına engel olmak isteyen Suzaku, Britanya askerleri tarafından vurulur. Lelouch’un öldürülmesine engel olmak isteyen kız da vurulur, ölmeden önce Lelouch’a özel bir güç “GEASS” verir. Lelouch, bu gücü Britanya İmparatorluğunu yok etmek için kullanmaya karar verir..

Spoiler: göster
Şimdi ben yine kötü taraftayım kesin suzaku'cu arkadaşlar vardır :) Senpai bu kısım sanaydı *149 Ama inanıyorum bu sefer Lelouch'çu birileri olacak mutlaka olacak *177 çünkü birilerinin imzasında vardı tek güvencem o *149

Bu seferki yazı bana kısa gibi geldi unuttuğum bir şey varsa söyleyin ekleyelim :)İnternetten arayacak arkadaşlar için bi hatırlatma 1.sezon 2.sezon olarak geçmiyor bu seri..R1 R2 diye (büyük ihtimal aynı anlama geliyor ama benim cahilliğime verin)ararsanız sizin için büyük kolaylık olacaktır.
Resim

İmza için Yuugan'a teşekkürler

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Re: Code Geass

Mesajgönderen stravagante » 13 Kas 2011, 22:27

"Bence" Suzaku=vatan haini bu yüzden de Lelouch cuyum *162

Edit: Tanıtım için teşekkürler *168
En son stravagante tarafından 13 Kas 2011, 22:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 13 Kas 2011, 22:30

stravagante yazdı:Elbette Lelouch cuyum Suzaku gibi vatan hainiyle isim olmaz :D

Eğer Suzaku'cu bir arkadaş varsa acayip bi şekilde cevap gelecek o yüzden bence editle :D Ama benim sevdiğim bir karekteri seven birini görmek çok güzel *177
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen stravagante » 13 Kas 2011, 22:40

bdkocan yazdı:
stravagante yazdı:Elbette Lelouch cuyum Suzaku gibi vatan hainiyle isim olmaz :D

Eğer Suzaku'cu bir arkadaş varsa acayip bi şekilde cevap gelecek o yüzden bence editle :D Ama benim sevdiğim bir karekteri seven birini görmek çok güzel *177

Gelsin cevap nolcak,yeni fikirlere her zaman acigimdir ^^ ama uyarın için sagol,biraz düzeltmeye çalıştım ama yine aynı kapıya çıkıyor sanırım ^^'

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 13 Kas 2011, 22:43

stravagante yazdı:
bdkocan yazdı:

Gelsin cevap nolcak,yeni fikirlere her zaman acigimdir ^^ ama uyarın için sagol,biraz düzeltmeye çalıştım ama yine aynı kapıya çıkıyor sanırım ^^'

Evet aynı kapıya çıkıyor olsun haklısın yeni fikir iyidir *149
Şimdiden uyarıyorum en son konudaki gibi açık yazmadan spoiler vercekseniz spoiler içinde veriniz..
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ronin » 13 Kas 2011, 23:11

Yare Yare! Yine başlamışız :D Suzaku iyidir,iyi *182
Hem Lelouch'un kötü karakter olduğunu kim söyledi? İkisi de adalet anlayışlarının ve asil yüreklerinin izinde yaşadılar veeeeeee...... *176
Resim
İmza için çok teşekkürler Justyce

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 13 Kas 2011, 23:18

ronin yazdı:Yare Yare! Yine başlamışız :D Suzaku iyidir,iyi *182
Hem Lelouch'un kötü karakter olduğunu kim söyledi? İkisi de adalet anlayışlarının ve asil yüreklerinin izinde yaşadılar veeeeeee...... *176

Senpai..Senpai..Yav bi kere de kötüleri tut ya :) Ve animelerde hep "iyi" taraf kazanır "kötü" taraf kaybeder :) bu iyi kötü kavramı kişiden kişiye değişsede yinede yazarın kafasında kötü bir kere oturmuştur :) Ama şimdi düşününce garip geldi dimi? Bir japon mangaka hatırladığım kadarıyla Japonyayı işgalden kurtarmadı.. *134
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen ronin » 13 Kas 2011, 23:49

Benim için aslında karakterlerin kendi yollarında nasıl yürüdüğü ve mangakanın karakterin potansiyelini ziyan edip etmemesi önemli. Hikaye de kendi içinde tutarlı olduktan sonra animeyi zevkle izlerim :D Kötü karakterleri de severim ama belli etmem *149
Resim
İmza için çok teşekkürler Justyce

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 14 Kas 2011, 00:00

ronin yazdı:Benim için aslında karakterlerin kendi yollarında nasıl yürüdüğü ve mangakanın karakterin potansiyelini ziyan edip etmemesi önemli. Hikaye de kendi içinde tutarlı olduktan sonra animeyi zevkle izlerim :D Kötü karakterleri de severim ama belli etmem *149

Hiç yoktan iyidir *149
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Meppmoo » 14 Kas 2011, 00:53

[quote="stravagante"]"Bence" Suzaku=vatan haini bu yüzden de Lelouch cuyum *162

Lelouch da vatan haini oluyor ozaman :D ahah *149
Wash your hands in the lake of your blood
Just before you die...

Çizimlerim!

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen nameless one » 14 Kas 2011, 09:45

@bdkocan: Tanıtım için eline sağlık kardeşim. Lazımdı valla, teşekkürler. :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Valla bende Suzaku'cuyum ama maalesef 'Suzaku of the Rebellion ve R-2'yi' yapmadılar. :(

...Lelouch iyidir, neredeyse tüm seri boyunca sağlam aksiyon sahnelerini iyi yansıtamamış olsalarda konusu süper, daha fazlası için dilenmeye gerek yok. :D
Resim
Give a man a fire and he'll be warm for a day! Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life!!!

Nameless
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 14 Kas 2011, 16:37

@Meppmoo benim beklediğim cevabı verdi :)
@nameless one aksiyon sahneleri hakkındaki yorumun doğru ve benim sinir olduğum kısım hep bi Allah'ın kulunun gelip bütün aksiyonu bozması :)
Birde kişisel yorum olarak benim hep içimden lelouch'un kimliğini açıklayıp tahta geçmesi gelmişti..Çok istemiştim yaa :(
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen henjin » 14 Kas 2011, 16:38

Geçti zaten.
Resim

henjin
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 14 Kas 2011, 16:40

*173 ben mi son kısımlarını atladım noldu çabuk kanıt getirin bölüm söyleyin nolur *134
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen henjin » 14 Kas 2011, 16:45

bölüm 21 öyle artistik bir şekilde tahta geçti ki, hatırladıkça heyecandan titriyorum, bölümün son dakikalarında olmuştu. Bu arada code geass hakkında muhabbet isteyen olursa beni bulsun saplantı derecesinde code geass hayranıyım, psikopatıyım :)
Resim

henjin
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 14 Kas 2011, 16:46

henjin seninle sohbet etmek için r2 yi tekrar izliyecem :)
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen henjin » 14 Kas 2011, 16:51

Resim

Üşenmedim senin için ss aldım bak.
Resim

henjin
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen bdkocan » 14 Kas 2011, 17:00

henjin yazdı:
Resim

Üşenmedim senin için ss aldım bak.

Bişey olmuş atlamışım bu bölümü hayırıdır inş hiç yapmazdım *149 ss için teşekkürler *168
Resim

Üye Seviye 14
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen henjin » 14 Kas 2011, 17:14

Görevimiz :)
Resim

henjin
Kullanıcı avatarı

Mesajgönderen Meppmoo » 14 Kas 2011, 22:15

bdkocan yazdı:@Meppmoo benim beklediğim cevabı verdi :)
@nameless one aksiyon sahneleri hakkındaki yorumun doğru ve benim sinir olduğum kısım hep bi Allah'ın kulunun gelip bütün aksiyonu bozması :)
Birde kişisel yorum olarak benim hep içimden lelouch'un kimliğini açıklayıp tahta geçmesi gelmişti..Çok istemiştim yaa :(

Teşekkürler :D Lelouch'un tahta çıkması gibi birşeyin olmasını bende çok istemiştim *177
yzaık oldu valla :S
Wash your hands in the lake of your blood
Just before you die...

Çizimlerim!

Üye Seviye 4
Kullanıcı avatarı

Sonraki

Dön Anime ve Manga Tanıtım

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Kimler çevrimiçi

Toplam 0 kullanıcı çevrimiçi :: 0 kayıtlı, 0 gizli ve 0 misafir (son 30 dakika öncesinden itibaren aktif olan kullanıcılar temel alınır)
Bugüne kadar en çok 179 kişi 21 Eyl 2011, 11:33 tarihinde çevrimiçi oldu

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir